Han är ny IT-direktör i Örebro kommun

Den 3 december fattade kommunstyrelsen beslut om att Per Brogevik blir ny IT-direktör för Örebro kommun.

– Det här är en viktig rekrytering för att kommunen ska fortsätta ha ett högt tempo och god kompetens i det fortsatta arbetet med digitalisering, säger Kenneth Handberg (S) kommunstyrelsens ordförande.

­– Jag är väldigt glad och nöjd med rekryteringen och att vi har hittat en person som så kraftfullt matchar vår kravprofil. Per kommer på ett förtjänstfullt sätt fullfölja vårt strategiska arbete och leda arbetet i driften mot uppsatta mål, säger kommundirektör Anne Andersson.

Per Brogevik tillträder sin nya tjänst den 23 mars 2020 och kommer närmast från ASSA ABLOY Opening Solutions, där han varit IT-direktör med ansvar för Skandinavien.

– Jag är mycket glad och tacksam för att ha fått förtroendet att leda den fortsatta digitaliseringen i Örebro kommun, tillsammans med de många kompetenta medarbetare som redan finns där. Jag ser särskilt fram emot att få komma till en kommun med en så tydlig vilja att digitalisera sin verksamhet och hoppas kunna bidra med mitt engagemang, min kompetens och min erfarenhet i det fortsatta arbetet, säger Per Brogevik.

källa: Örebro kommun