Juliga lastbilar på rad genom stan – tredje gången gillt ”Christmas Convoy”

Det blir en Luciakortege genom Örebro city i år. Fredagen den 13 december och av det lite ovanligare slaget. “Kortegen består i täten av ett antal mindre bilar, där den första är försedd med Luciakrona tätt följd av tärnor och Tomte och med på första bilen har vi med och Bärgar-Berra med hunden Signe från TV-serien Vägens Hjältar, sedan följer ett 40-tal lastbilar pyntade med massor av lampor”, skriver arrangören.

– Det är lastbilar från olika delar av landet, ja, till och med från Nederländerna och Norge, som kommer hit enbart för att köra i denna kortege och lysa upp transportstaden Örebro, berättar Thomas Hydén på arrangerande Trucknet Radio.

– Tanken bakom detta arrangemang är att lyfta fram något positivt runt lastbilarna som annars ofta får stå i skottgluggen för negativa nyheter, fortsätter han.

– Det är för tredje gången vi arrangerar denna aktivitet och samtidigt samlar vi in pengar till Nyckelfonden, en idé som kommer från de åkerier och chaufförer som deltar i konvojen, vi kommer även att auktionera ut en del saker där pengarna går oavkortat till Nyckelfonden, tillägger Thomas Hydén.

Bilarna utgår från restaurang American Drive In på Örebro Truckstop klockan 17.30. Färdvägen går sedan via Södra Infartsleden, Trädgårdsgatan, Östra Nobelgatan och Östra Bangatan tillbaka ut till Örebro Truckstop.

– Det finns ju flera fina möjligheter att se kortegen efter vägen. Bland annat vid Stortorgets nedre del vid Trädgårdsgatan, tipsar Thomas Hydén.