Premiär i Örebro för musikalen Trazan och Banarne

Lasse Åberg fyller 80 år samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt som får sin premiär på konserthuset i Örebro lördag 3 oktober 2020.

“Familjemusikalen Trazan & Banarne är en aktuell musikal om vikten att vi tar hand om vårt klimat, vår miljö och våra barn. Ni får höra svängig musik av Schaffer-Åberg och möta en hel del kuliga typer på scen”, säger Lasse Åberg

“Det här är en musikal jag är väldigt stolt över där flera av våra mest kända hits finns med men även några specialskrivna låtar för musikalen. Ämnet för musikalen är även högaktuellt eftersom den handlar om att rädda regnskogen för att skövlas för klimatets skull. Mitt miljö och klimatengagemang började redan 1966 då jag skrev min studentuppsats om Rachel Carsons miljöbok Tyst vår så ämnet ligger mig varmt om hjärtat”, säger Janne Schaffer

Familjemusikalen Trazan & Banarne – banankontakt har premiär lördag 3 oktober 2020. Vilka som ska spela rollerna som Trazan & Banarne får vi veta i början av nästa år när hela ensemblen presenteras. 

Se program 1 av Trazan & Banarne på SVTPlay:

https://www.svtplay.se/video/13887840/trazan-apansson-och-banarne/trazan-apansson-och-banarne-avsnitt-1?start=auto