De samlade in pengar till Jonas minne – stöd till cancerforskning på USÖ

För ett år sedan gick åkaren Jonas Aronsson bort i cancer. Det var då vännerna bestämde sig för att samla in pengar till cancerforskningen på Universitetssjukhuset Örebro. ”Åkare bryr sig om varandra och vi blev överväldigade över att så många ville bidra”, säger Åsa Martengård.

Det var Åsa Martengård och hennes man Johan Martengård, god vän med Jonas, som tog initiativet att samla in pengar till Nyckelfonden. Under Hästkraftens dag på Truckstop i somras samlade de in pengarna tillsammans med Jonas familj, hans goda vän Erik Löwegren och hans fru Sofie Hjalmarsson.

– Det var så många som bidrog på olika sätt under dagen. Företag skänkte saker som vi kunde auktionera ut. En person köpte ett vändskivaskydd som han sen gav tillbaka till oss så vi kan auktionera ut den igen, säger Sofie Hjalmarsson.

Vännerna tog fram en t-shirt med texten ”Målet är inget – Vägen är allt” där drygt 500 stycken har sålts.

– Jag tror att så många ville vara med och bidra till insamlingen för att dom flesta kan relatera och att Jonas var en känd profil i branschen. Han var alltid hjälpsam och berörde med sin snällhet, säger Åsa Martengård.

Förra året i december kördes Christmas Convoy, ett luciatåg med lastbilar, genom Örebro. Tanken var då att Jonas skulle sitta i dagrummet på Universitetssjukhuset Örebro och titta ut på lastbilskonvojen som lyste upp när den passerade.

– Tyvärr somnade Jonas in några dagar innan. Vi är glada att vi har samlat in pengar till viktig forskning som kan hjälpa cancersjuka. Det är många som kommer att minnas honom när årets Christmas Convoy lyser upp i mörkret, säger Sofie Hjalmarsson.  

källa: Nyckelfonden/USÖ