Prins Carl Philip delar ut pris på Food Tech i mars

För andra året i rad kommer H.K.H. Prins Carl Philip att medverka som prisutdelare på Food Tech 2020, som arrangeras den 12 mars i Örebro.
– Det var stort första gången H.K.H Prins Carl Philip medverkade på Food Tech 2019, men det är om möjligt än större att Prinsen återigen vill medverka. Det blir lite av ett kvitto på att eventet är uppskattat på nationell nivå, säger Annika Grälls på Alfred Nobel Science Park.

Food Tech 2020 är ett samarbete mellan Alfred Nobel Science Park och branschtidningen Dagens Industri som samlar innovatörer, makthavare och andra aktörer inom livsmedelsbranschen för en heldag på Örebro konserthus. På programmet står bland annat föreläsningar och panelsamtal, där fokus ligger på innovation, digitalisering och teknisk utveckling.

Under eftermiddagen möts sju nytänkande foodtechbolag i en pitchtävling, där de pitchar sin idé inför en jury. Redan förra året gästades Food Tech av Prins Carl Philip, som agerade prisutdelare.

– Jag är inte avundsjuk på juryn, det var många intressanta företag som pitchade så det kan inte ha varit enkelt att välja ut. Sverige är fantastiskt innovativt och i den här branschen finns det mycket att göra. Det ser ljust ut för framtiden inom foodtech, sade Prins Carl Philip i samband med prisutdelningen i fjol.

Han berättade också om hur det kommer sig att han är så intresserade av mat.

– Jag har en mor och far som är väldigt matintresserade och jag har haft förmånen att få god mat hemma. Sedan har jag pluggat till lantmästare på Alnarp och fått se resan från jord till bord. Så mitt matintresse har hela tiden vuxit och byggts på.

Just nu är anmälan öppen för bolag som vill vara med och tävla i pitchtävlingen. Annika Grälls, profilområdesansvarig för Mat och måltid på Alfred Nobel Science Park, hoppas att många spännande och innovativa företagare tar chansen att ansöka.

– Genom att pitcha får bolagen värdefull återkoppling från vår kunniga jury, att de sedan kan vinna en miljon i marknadsföring är en enorm möjlighet för ett nytt och innovativt bolag. säger hon. 

, ,