Lolita Pop och Millencolin i nyårsshow på slottets fasad

Klockan 23.30 blir det nyårsshow vid slottet. Programmet inleds med säsongsfinalen av projektionsshowen Den Magiska Maskinen. Därefter är det dags för en musikalisk Örebrokavalkad.

– Nyårsshowen, som även den projiceras på slottets fasad, bjuder på flera av Örebros allra största artister, både förr och nu, berättar producenten Richard Kennett.

Under showen uppträder flera namn som klingar välbekant både i Örebro och i hela landet. Stadens comebackande popstolthet Lolita Pop gör ett unikt gästspel och följs av Örebros största rockexport, nyligen grammisnominerade Millencolin. Medverkar gör även Svenska Kammarorkestern, som nyligen spelade inför en miljonpublik på Nobelfesten.

– Freddie Liljegren från TV4:s Idol är också med, denna gång tillsammans med Soulmates, berättar Richard Kennett och introducerar sedan några namn som kanske inte är lika kända för alla just idag. Men som kommer att bli det.

– Vi har också nöjet att presentera stjärnskotten Shaqdi, Cherie Cherokee och Saliboy, den sistnämnda en 17-årig hiphopare från Brickebacken. Sali har över 20 miljoner streams och utsågs nyss till vinnaren av Årets nykomling 2019 till Hjalmar Bergmans minne.

Nyårsshowen leds av programledardebutanten David de Fataki och allt avslutas med ett riktigt klassiskt nyårsfyrverkeri.  

– Jag är tacksam över att ha fått chansen, en helt ny grej. Örebroarna kan förvänta sig ett roligt och smakrikt program, säger David de Fataki.

Arrangör är Örebros marknadsföringsbolag Örebrokompaniet.

källa/ foto: Örebrokompaniet/ Jonas Classon