Sveriges Mästerkock firar tio år – Mischa Billing från universitetet är med i juryn

Det är dags för den tionde upplagan av tittarsuccén Sveriges Mästerkock på TV4. Samtidigt som ett nytt gäng härliga hemmakockar förbereder sig för att trollbinda publiken gör sig Leif Mannerström redo för att ta avsked. Efter tio år som jurymedlem är det här hans sista säsong.

– Jag är tacksam att jag har fått träffa så många duktiga amatörkockar och följa deras resa i programmen. Det har blivit många skratt och en del tårar genom åren. Nu gör jag det för sista gången vilket känns lite sorgligt. Men årets startfält innehåller många imponerande förmågor, det kan jag lova, säger Leif Mannerström.

Precis som tidigare tar jurymedlemmarna Mischa Billing, verksam vid Örebro universitet, och Markus Aujalay plats vid Leifs sida för att bedöma hemmakockarnas maträtter och avgöra vilka som tar sig vidare i tävlingen. Förra säsongen sågs i snitt av hela 1,3 miljoner tittare på TV4 och TV4 Play och den linjära andelen låg på 38,8 vilket är en ökning från året innan. Programmet är med andra ord efterlängtat.

källa/ foto:TV4