Malin Scholtzé kan bli årets chef

Utmärkelsen ”Årets Offentliga Chef”, ett pris i samarbete med Offentliga Affärer som delas ut under banketten för Offentlig Chef 2020 den 29 januari i Sundsvall.

Priset tillfaller den chef inom den offentliga sektorn som fått andra ledare att utvecklas och växa. Personen ska även genom sitt ledarskap ha motiverat, engagerat och inspirerat sina medarbetare.

Vinnaren utses av en jury bestående av väl initierade personer som ingår i programrådet inför Offentlig Chef 2020. En av de nominerade är Malin Scholtzé, kommunikatör och enhetschef, Örebro kommun.

Nominering:

Sammanfattning: Genom att vara en bra mix mellan kollega och chef sprider Malin god stämning på kontoret och månar om medarbetarnas mikropauser och vardagsträning. Hon är med i fikarummet men när hon måste axla chefsrollen är hon rak och tydlig. Hon är initiativrik, envis och gillar inte att stå vid sidan av planen utan vill vara med och påverka och fatta beslut. Hennes största drivkraft är att få andra att nå sin fulla potential och bli så bra som möjligt i sin yrkesroll. Genom att vara både professionell och saklig men ändå rolig sätter hon guldkant på medarbetarnas vardag. Hon uppmuntrar personalen att utvecklas och ta egna initiativ och har tagit chefskapet till en ny nivå.