Alla vill till Tjo i Tjögsta – Timbuktu kommer dit i sommar

Det som skulle bli en liten sommarkonsert ute i Tjugesta har växt till flera härliga festivalkvällar. 2020 blir fjärde sommaren och tiotusentals besökare från hela landet har hittat ut till den härliga gemytliga lantmiljön vid Ladan 1917, som ligger i närheten av Tjugestasjön utanför Glanshammar. Tidigare år har artister som Jill Johnson, Moneybrother, Ludwig Hart, Plura, Doug Seegers, Thomas Di Leva, Timo Räisänen, Lars Kristerz och Amanda Ginsburg stått på scen. 

Nu släpps 2020 års första Tjo i Tjögsta-kväll där Sveriges största hiphop-artist Timbuktu intar Tjo-scenen med sitt grymma funkband Damn!

“Tjo i Tjögsta är det roligaste på året! Vi har längtat efter att få släppa årets första kväll och kul att vi kan släppa den nu redan innan jul” berättar Mirjam Sandberg och Anna Pettersson från Ladan 1917.

Tjo i Tjögsta har tilldelats kulturpris och omnämnts med varma ord från både artister, konsertbesökare och lokalbefolkning. För många är Tjo i Tjögsta en av sommarens absoluta höjdpunkter!

“Jag är supernöjd att vi fick till Timbuktu & Damn! Hela Tjugesta kommer gunga, och det kommer att bli helt fantastiskt i vår mysiga festivalmiljö!” berättar Ki Sandholm från Kulturaktiebolaget.

“Vi kommer tidigt under nästa år släppa ytterligare en Tjo Tjögsta-kväll, samt flera artister dj:s och roliga happenings” berättar Björn Lycklig Wallgren från Kulturaktiebolaget.

Festivalområdet kommer byggas ut och nästa år kommer Tjo i Tjögsta kunna ta in 1500 besökare, området är stort och expanderad lätt. Det kommer erbjudas en större variation av mat och dryck med fler restauranger på plats.

“Det blev så bra förra året när besökarna fick plocka själva, äta och njuta av härlig lokal mat. Ser fram emot sommarens mat- och dryckesutbud!” berättar Johan Sandberg.