Sorg över bombningarna i Aleppo inleder året på konsthallen

Örebrokonstnären Dragomir Rajkovic startar året på Örebro konsthall med utställningen ALEPPO. Dragomir Rajkovic har tecknat bilder utifrån sin sorg över bombningarna i den syriska staden Aleppo.

– Bombningarna i Aleppo var en tragedi i vår tid och vi har inte gjort tillräckligt. Det enda jag kan göra är att måla, jag vill visa sanningen, säger Dragomir Rajkovic.

Utställningen består av 16 verk i blyerts, blandteknik och akryl. Den största målningen, Aleppo, mäter upp till 8 meter.

– Vi är glada över att visa Dragomir Rajkovic på Örebro konsthall, och med ett aktuellt ämne som vi gärna lyfter, säger Jesper Blåder, konstintendent på Örebro konsthall.

Dragomir Rajkovic har gjort över 30 separata utställningar och ett 20-tal samlingsutställningar runt omkring i Sverige. 1998 fick han Örebro läns landstings kulturstipendium och har även varit ordförande i Konstnärernas Riksorganisation (KRO) för Örebro län åren 1992–1996 och 2005–2006. Dragomir har sin ateljé i det populära besöksmålet Karlslund, där han tidigare också drev Galleri Karlslund.