Hovsta IFs P-06:or bäst på att panta

Föreningslivet i Örebro län har tillsammans samlat in 467 800 burkar och PET-flaskor i 2019 års upplaga av Pantameras miljötävling Föreningskampen. I Örebro län deltog 91 föreningar i miljötävlingen, som totalt gav över 18,7 miljoner kronor till Sveriges föreningsliv.

Pantamera har drivit miljötävlingen Föreningskampen sedan 2013 och antalet föreningar som deltar ökar stadigt. I år deltog över 2 000 föreningar över hela landet i tävlingen och tillsammans har de samlat in över 21 miljoner förpackningar. Allra flest förpackningar i Örebro län lyckades Hovsta IF P-06 Fotboll samla in – fantastiska 36 950 burkar och PET-flaskor.

– Det är härligt att så många föreningar väljer att samla in pant som ett sätt att få in pengar till föreningskassan, samtidigt som de gör en fin insats för miljön. Att vi på Pantamera kan vara med och bidra till det engagemang som finns i svenskt föreningsliv känns riktigt bra, säger Rickard Andersson, produktchef för Pantamera på Returpack.