Tre Nettobutiker i Örebro blir Coop

Fredagen den 24 januari blir tre Nettobutiker i Örebro Coop. De omställda butikerna får ett betydligt bredare sortiment av mat och längre öppettider. Men priserna är på samma låga nivå som tidigare. 

Juli 2019 tog Coop formellt över Nettos svenska verksamhet som omfattar 162 butiker. Sen dess har ett gediget arbete gjorts för att förbereda omställningen från Netto till Coop. I september ställdes de tre första pilotbutikerna om. Och nu rullar omställningen vidare då tre Nettobutiker i Örebro öppnas som Coop.

– De första Netto-butikerna som ställdes om till Coop har fått ett mycket gott mottagande. Kunderna gillar det breda prisvärda sortimentet med fokus på färskvaror som butikerna erbjuder och vi ser verkligen fram emot att snart öppna ytterligare fyra butiker, säger Patrik Levin, vd på Coop Vardagshandel.

Varje butik som ställs om genomgår en större invändig renovering och utrustas med nya hyllor, kylar och frysar samtidigt som alla skyltar så väl på in- som utsidan byts ut.  När den omställda butiken öppnar upp som Coop följer den samma moderna format som de övriga Coopbutikerna.

Jämfört med Netto får de nya omställda Coop butikerna ett betydligt bredare sortiment av mat, från ca 2 000 artiklar till 6 000. Helt enkelt mycket mera mat, men till samma låga priser. Öppettiderna kommer också att förlängas för att öka tillgängligheten för kunderna.

Butikerna som öppnas som Coop den 24 januari är:

Coop Haga, Coop Tybble och Coop Markbacken.  

källa: Coop