Katarina Ewerlöf är nästa gäst på Länsteaterns scen

Örebro länsteaters samtalsshow “Konstnärligt talat” gästas 21 februari 19.00 av Katarina Ewerlöf. Katarina är en av landets mest uppskattade skådespelare. Hon har varit flitigt verksam både på Dramaten och Stockholms stadsteater och slog igenom för den stora publiken med TV-serien Pappas flicka på nittiotalet. Sedan dess har hon spelat i flertalet filmer och tv-serier bland annat Tomten är far till alla barnen, vars rollprestation gav henne en guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll.

Utöver allt detta är Katarina dessutom Sveriges mest lyssnade och uppskattade ljudboksröst, och för det har hon varit nominerad och vunnit Stora Ljudbokspriset flertalet gånger.

”Katarina är verkligen en av landets främsta skådespelare. Jag ser fram emot ett samtal om hennes skådespelarprocesser, om konsten att läsa in ljudböcker och om hennes rolltolkning av Martha i Vem är rädd för Virginia Woolf” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater som intervjuar kvällens gäst.

Konstnärligt talat är en samtalsserie av Örebro länsteater där publiken får möta till exempel regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners och skådespelare. De berättar om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Samtalen sker i teaterns restaurang Rosengrens skafferi och möjlighet finns till att både dricka och äta gott. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäster.