Pedagoger på familjecentraler och Naturskolan får kommunens miljöpris

​Örebro kommuns interna miljöpris 2019 tilldelas pedagogerna vid Oxhagens, Varbergas och Brickebackens familjecentraler samt Naturskolans naturguider. Priset delades ut vid kommunfullmäktige den 28 januari.

Det interna miljöpriset delas varje år ut till en kommunal verksamhet, ett bolag eller en enskild person som bedriver ett framgångsrikt miljöarbete och som kan inspirera andra. Priset består av en check på 50 000 kronor att använda i det fortsatta miljöarbetet.

Vinnare av det interna miljöpriset 2019 blev pedagogerna vid Oxhagens, Varbergas och Brickebackens familjecentraler och Naturskolans naturguider. De tilldelas priset för sin samverkan kring utvecklingen av familjecentralernas välbesökta och uppskattade utomhuskoncept, som öppnar upp närområdenas naturområden för fler barn och vuxna.

– Det känns jättekul att vår verksamhet uppmärksammas, det är verkligen en bekräftelse och en sporre att arbeta vidare. Samarbetet som vi har mellan familjecentralerna och med Naturskolans guider är både roligt och en styrka. Det är positivt för de familjer som deltar i våra verksamheter, säger Maria Brodin, pedagog på Brickebackens familjecentral.

– Vi fick in många intressanta nomineringar till det interna miljöpriset i år, men den vinnande verksamheten gjorde ett extra intryck på juryn, säger Per-Åke Sörman (C) kommunalråd och ordförande i juryn. Vinnarna har i och med sin samverkan möjliggjort för fler barn och vuxna att ta del av kommunens naturområden, och de är verkligen värda att uppmärksammas för sitt arbete.

Ur motiveringen:

”Pedagogerna och naturguiderna har genom sin samverkan öppnat dörren för fler örebroare att lära känna närområdets natur och varandra. Deras verksamhet bidrar till en ökad upplevelse av trygghet, tillgänglighet och förståelse för den gemensamma miljön – något som är värdefullt för både den enskilda människan och för samhället i stort.”

källa: Örebro kommun

,