Samlad kamp mot ungas missbruk – snart öppnar Maria Ungdom

​Den 3 februari är det invigning av den nya mottagningen Maria ungdom, som Örebro kommun och Region Örebro län startat. Målet är att motverka alkohol- och drogmissbruk bland ungdomar i åldern 13–25 år, genom att samla flera olika kompetenser på samma plats, USÖ.

– Förberedelserna har pågått i flera år och många inom Region Örebro län och Örebro kommun har varit engagerade i arbetet. Därför är det med stora förväntningar som vi nu äntligen inviger Maria ungdom. Vi är många som är övertygade om att verksamheten kommer att göra avgörande insatser i många unga människors liv och för deras familjer, säger Karin Sundin (S), ordförande i Region Örebro läns hälso- och sjukvårdsnämnd.

En viktig utgångspunkt är att nå unga människor i ett tidigt skede av risk- och missbruk, för att förhindra att det utvecklas till ett beroende.

– En ung människa med missbruksproblematik ska inte behöva bollas mellan kommunens och regionens verksamheter, utan få ett samlat stöd tidigt. Genom Maria Ungdom Örebro kommer detta nu ske på ett tydligt sätt. Det här är en stor händelse och nu knyter vi ett band gemensamt för att bättre kunna stötta unga människor i risk för att hamna på glid, säger John Johansson (S), kommunalråd i Örebro kommun och ordförande i Programnämnd social välfärd.