Sverigepremiär: Utställning på konserthuset om Marilyn Monroe

För första gången i Sverige visas utställningen om 1900-talets mest fotograferade kvinna – skådespelerskan, sångerskan och stilikonen Marilyn Monroe. Utställningen, ”The Untold Story” visas på konserthuset med start den 30 maj.

På utställningen visas mer än 200 utvalda föremål från Ted Stampfers exklusiva och privata kollektion, världens största samling av originalföremål från Marilyn Monroes värld. Större delen av kollektionen kommer från Monroes privata egendom där föremålen förvarades från hennes död fram till 1999, då stora delar auktionerades ut av auktionshusen Christie’s och Julien’s.


Från den 30 maj till den 30 augusti visas utställningen på Örebro Konserthus. Arrangörer är Örebros marknadsföringsbolag Örebrokompaniet och Frimis Salonger som båda verkar inom evenemangsbranschen i Örebro stad.

-Vi är otroligt stolta över att få en världsutställning hit till Örebro. Att den dessutom visas för första gången i Sverige känns extra roligt, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet.

Utställningen ger besökaren en chans att dyka in i Monroes värld – promenera genom de viktigaste stadierna i hennes liv och se en fantastisk kombination av kläder, accessoarer, vård- och skönhetsprodukter, rekvisita, personliga brev, dokumentklipp och fotografier.

,