Örebro i topp med forskning om hållbar logistik

Örebroregionen hamnar trea på Intelligent Logistiks lista över Sveriges 25 Bästa Logistiklägen 2020, och ökar till 91 poäng, det högsta poängresultatet någonsin. Regionen tar också hem utmärkelsen för Årets Kompetenslyft 2020, för sin satsning på ett nytt forskningscentra för hållbar logistik vid Örebro universitet – Center for Sustainable Business, CSB.

– Kompetensfrågan blir en allt viktigare faktor för var logistiketableringar hamnar, ute i Europa är det redan idag en dealbreaker när det kommer till etableringar av nya lager. Örebroregionen gör allt rätt när det gäller att utveckla sitt nätverk, stärka forskningen, länka samman olika kunskapsområden och stötta företagen inom hållbar och konkurrenskraftig utveckling. Det känns väldigt kul att få lyfta fram ett av Sveriges bästa logistiklägen på ett så viktigt område, säger Hilda Hultén, chefredaktör för Intelligent Logistik.

Att vara topp tre av landets bästa logistiklägen är otroligt hedrande och roligt. Att vi sedan kammar hem mer poäng än tidigare år är ett riktigt styrkebesked. Utmärkelsen ”Årets kompetenslyft” stärker oss i arbetet med Supermodality som vi utvecklat under 2019. Vi får bekräftat på flera sätt just nu att vi är en logistikregion i framkant som har något att erbjuda över alla transportslagen kombinerat med spetsig forskning, säger Victor Sunnliden, Investering och etableringsansvarig för Business Region Örebro.