Nassim och Christian är nya Trazan och Banarne – premiär i Örebro

Lasse Åberg fyller 80 år i år, samtidigt som hans band Electric Banana Band med Janne Schaffer i spetsen firar 40 år. Dessa två jubileum firas med familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt som får sin turnépremiär lördagen den 3 oktober på Örebro Konserthus.

Trazan -Christian Åkesson som ni senast sett i Tv4’s hyllade humorprogram ”Mumbo Jumbo”, och som är aktuell för en än så länge hemlig Tv4 serie i vår.

Banarne – Nassim Al Fakir, en stark profil med mycket glädje och energi. Eller som motiveringen för priset Alfons-Bokalen lydde: ”Med värme, humor och vetgirighet väcker han intresset för musik och rytm hos barn från noll till nittionio år”.

Barnprogrammet Trazan & Banarne sändes första gången i jullovsmorgon 1976. Balla Trazan Apanson och polarn Banarne i Kojan blev snabbt kidsens och hela Sveriges favoriter och idag är Trazan & Banarne ett av Sveriges genom tiderna största och mest populära barnprogram. Familjemusikalen Trazan & Banarne – Banankontakt tar det hela ett steg längre och är en färgsprakande och brännande aktuell föreställning med ett tydligt miljöbudskap, baserad på den ikoniska TV-succén med Lasse Åberg och Klasse Möllberg med odödliga och folkkära låtar signerade Janne Schaffer i Electric Banana Band.

foto: Mikael Eriksson/ Rithuset