Alice och Wilma från Virginska tävlar i skol-SM i bageri

Två elever från Virginska gymnasiet i Örebro har gått till final i skolmästerskapen i bageri 2020. Finalen avgörs i Göteborg den 10 mars.

Varje år bjuder branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer in till skolmästerskap i bageri och konditori. Tävlingen gäller elever som går årskurs tre på restaurang- och livsmedelsprogrammets bageri- och konditoriutbildning.

Deltagarna tävlar i tvåmannalag och i år har Alice Rosmark och Wilma Johansson på Virginska gymnasiet gått vidare till final.

– Det känns spännande och ärofyllt att få representera vår skola i finalen för bageri- och konditorielever, säger finalisterna Alice Rosmark och Wilma Johansson. Vi är både exalterade och nervösa men vi ser fram emot att få delta i skolmästerskapen. Vi hoppas även på en plats på prispallen!

– Jag är otroligt stolt och glad över att elever från vår skola har gått vidare till final, säger Ann-Louise Stolt, bageri- och konditorilärare på Restaurang- och Livsmedelsprogrammet på Virginska gymnasiet. Det här är ett gott betyg för vår utbildning och vi ser mycket fram emot finalen i Göteborg. Det viktiga är inte att vinna utan att få delta. Den här tävlingen bidrar till att våra elever får möta utmaningar och stimuleras i sitt fortsatta lärande under andra förhållanden än de i vanliga skolan.

Finalen avgörs den 10 mars i Göteborg, då finalisterna under 4,5 timme bland annat ska baka matbröd, wienerbröd och princesstårtor. 

källa/ foto: Örebro kommun