Niclas Persson (MP) ställer inte upp för omval – ny gruppledare ska väljas

Inför att Miljöpartiet i Örebro ska samlas till årsmöte meddelar partiets gruppledare och tidigare kommunalråd Niclas Persson att han inte ställer upp till omval.

I höstas avgick språkrörskollegan Sara Bronner, och nu väljer även Niclas Persson att stiga av. Han slutar efter elva år som politiker i kommunen, varav fyra år på heltid som kommunalråd under förra mandatperioden. Efter många år i örebropolitiken känner han sig stolt över att ha varit med och fattat beslut som format Örebro när staden växt kraftigt. Särskilt i den mångåriga rollen som skolpolitiker ser han att det hänt mycket.

-Det sägs att dagens politiker tillhör den generation som kommer att ha byggt flest skolor och förskolor i landets historia, det känns stort att ha varit med och gjort många av dessa framtidsbeslut både grönare och klokare, säger Niclas Persson.

På partiets årsmöte den 15 mars kommer en ny gruppledare att väljas. Valberedningen förväntas presentera sitt förslag torsdag den 5 mars.