Robert Gustafsson har sagt ja – föreläste om sin karriär

På lördagen gästades Örebro och konserthuset av komikern, skådespelaren och dansbandssångaren Robert Gustafsson. Under en timme berättade han om sin karriär – och att han ofta tackat ja till jobberbjudanden när det motsatta svaret kanske hade varit det mest naturliga; som att “säga nåt roligt” inför ett fullsatt Ullevi under Robert Wells storslagna shower. Eller när någon föreslog att han skulle starta ett dansband. Två “ja, tack” som visade sig bli stora publikframgångar. Robert berättade om uppväxten i Västergötland, från bus på skolan till lokal radiopratare. Och hur han fick ett samtal från Stockholm med frågan om han ville vara med i ett barnprogram, där Jörgen Lantz klädde på sig en björndräkt…

Efter den succén fick han förfrågan om att vara med i det som snart blev det klassiska Killing-gänget. Robert drar på i ett raskt tempo när han lotsar örebropubliken genom några av hans kända karaktärer, Weyron i ottan, 100-åringen med flera. Föreläsningen/ stand-up-showen skrapar bara på ytan på hans fantastiska karriär och om det lockar till skratt? Ja. Det är med en varm och glad känsla man lämnar konserthuset denna tidiga lördagskväll.

K-G Ekblom, Örebrokuriren

foto: Jan Larsson