Hon föreslås bli nytt kommunalråd för MP

Inför årsmötet 15 mars föreslår valberedningen Katarina Folkeson till nytt kommunalråd och Maria Sääf till ny gruppledare för Miljöpartiet i Örebro.

I höstas lämnade Sara Bronner språkrörsposten och nyligen meddelade Niclas Persson att han inte ställer upp för omval. Nu föreslås Katarina Folkeson och Maria Sääf ta över ledarskapet för Miljöpartiet i Örebro. Enligt förslaget blir Folkeson arvoderat kommunalråd och Sääf gruppledare i kommunfullmäktige. Folkeson föreslås även bli ledamot i Programnämnd Barn och utbildning.

– Katarina Folkeson är en ung och engagerad person som tycker om att utmana sig själv, skriver valberedningen. Hon är en person som gärna ser politiken som en helhet och de grundläggande solidaritetsvärderingarna är alltid en vägvisare.

Katarina Folkeson är 27 år, uppvuxen i Nora och bosatt på norr i Örebro. Hon är sedan ett år tillbaka språkrör för Miljöpartiets studentförbund, Gröna Studenter, på nationell nivå samt politisk sekreterare för partiet i Örebro kommun. Under 2019 var hon även kandidat till Europaparlamentsvalet.

– Det känns oerhört hedrande att bli föreslagen till ett så viktigt uppdrag, säger Katarina Folkeson. Jag vill visa att Miljöpartiet står upp för medmänsklighet och demokrati och tar klimathotet på största allvar. Det känns extra roligt att få fördjupa mig i barn- och utbildningsfrågor och jag ser fram emot att komma ut och träffa elever och personal. Nu hoppas jag att medlemmarna ger mig förtroendet att leda partiets arbete och kämpa för ett grönare Örebro.

Maria Sääf är 39 år och bosatt i östra Örebro. Hon är ersättare i kommunfullmäktige och arbetar som undersköterska på USÖ.

– Maria är en engagerad, påläst person med god förankring i partiets politik, skriver valberedningen. Hon är orienterad i politiken i Örebro och har erfarenhet och kunskap om den politiska organisationen.

källa: Miljöpartiet Örebro kommun

,