Kläder från Downton Abbey i årets utställning på Örebro slott

Årets sommarutställning på Örebro slott heter “Dressed for success – från Queen Elizabeth till Downton”.

“Utställningsobjekten är originalkostymer från kända film- och tv-produktioner som kommer ta med besökarna på en resa genom historien från mitten av 1500-talet till 1900-talets början. Ett urval av de filmer och serier som kommer vara representerade är välkända Downton Abbey, The Danish girl och King’s speech. Totalt är det ett 30-tal originalkostymer och objekt från ett tiotal produktioner. Utställningen visas 22 juni – 23 augusti”, skriver Örebrokompaniet/ Örebro slott.

-Att få visa upp kostymer som använts i kända filmer och tv-produktioner ska bli otroligt roligt. Bara tanken på vilka skådespelare som har använt kostymerna ger mig gåshud säger Johanna Bjelkengren, ansvarig för publik verksamhet på Örebro slott.

Extra roligt är att det till stor del är kostymer från produktioner som baserar sig på verkliga händelser och personer. Utställningen är också en chans att visa en glimt av hur livet på slottet har sett ut genom århundradena berättar Johanna Bjelkengren.

källa/ foto: Örebrokompaniet/ Örebro slott

Läs mer här:

,