Chans att jobba med entreprenörskap på sommarlovet

För fjärde året i rad satsar Örebro kommun på ungt entreprenörskap – och nu ännu mer än tidigare år. UngDrive erbjuder ett alternativ till vanliga sommarjobb, där unga får lära sig om entreprenörskap och starta sitt eget företag. Nu är ansökan öppen för alla i åldern 15-18 år i kommunen.

-Det är väldigt roligt att kommunen ser vikten av ungt entreprenörskap och av att lära ungdomar att våga testa sina vingar. Det är så man sår frön för att i framtiden få ett blomstrande näringsliv, säger Adam Vikström coach på UngDrive i Örebro. 

UngDrive grundades för tio år sedan i Gnosjö. Sedan dess har det vuxit till att bli en nationell verksamhet som finns nu i ett 70-tal kommuner runt om i landet. Varje kommun har lokala entreprenörer som bistår ungdomarna med coachning och ledsagar dem mot att sjösätta sina företagsideer. Förra året deltog 50 ungdomar från Örebro en av dessa stod sedan som vinnare av SM i sommarföretagande – tidigare år ha även ett tiotal av deltagarna varit med bland topplaceringar. 

UngDrive är kostnadsfritt och kräver inga förkunskaper inom företagande. Kommunen bidrar också med ett startkapital för varje ny verksamhet. Sedan är det bara drivet som styr. Ansökan till feriepraktiken öppnade den 2 mars och är öppen till och med den 15 mars. 

-Tidigare års verksamheter har varierat mellan allt från att sälja jordgubbar till att utveckla appar och entreprenörsandan bland ungdomarna har varit mycket stark. Det kan man se i deras resultat. Något man också kan se är att de är mycket samhällsmedvetna och drivs av att utveckla hållbara affärsideer. Det är väldigt inspirerande, säger Adam Vikström. 

källa: Örebro kommun

,