Fotografen Mats Bäcker är nästa gäst hos Länsteaterns Konstnärligt talat

Konstnärligt talat gästas söndag 29 mars 18.00 på Rosengrens skafferi av Mats Bäcker. Mats är en av Sveriges främsta fotografer som just nu är aktuell med bilderna till affischerna för Örebro länsteaters föreställningar. 

Han började sin bana med att fotografera rockmusik på slutet av 70-talet. Han har fotat några numera klassiska bilder på bland annat Iggy Pop, David Bowie och Mick Jagger. Därefter började han fotografera på Dramaten och på mitten av 90-talet blev han Kungliga Operans fotograf. Bäcker har förutom sina egna projekt och utställningar blivit en av Skandinaviens mest anlitade fotografer inom scenkonstområdet. Hans specialitet är opera, musik, dans, musikaler och teater. Hans utställningar har bland annat visats i Sverige på Fotografiska och Konserthuset i Stockholm, Malmö Museer, Värmlands Museum och i fjol på Lars Lerins Sandgrund i Karlstad. I utlandet på så skilda ställen som Paris, Madrid, Riga, Los Angeles och Beirut.

”Det känns oerhört roligt att ha Mats som gäst. Han kommer visa ett axplock av fotografier och prata om hur han skapar sina fantastiska bilder. Jag ser fram emot ett inspirerande samtal som kommer sätta det visuella berättandet i fokus”, säger Rikard Lekander, Örebro länsteater som leder samtalet under kvällen.

Konstnärligt talat är en samtalsserie av Örebro länsteater där publiken får möta till exempel regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners och skådespelare. De berättar om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Samtalen sker i teaterns restaurang Rosengrens skafferi och möjlighet finns till att både dricka och äta gott. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäster.

Tidigare gäster på Konstnärligt talat har varit Jakob Eklund, Agneta Ehrensvärd, Lennart Jähkel, Olof Wretling, Sofia Wretling, Anna Takanen, Johan Hilton och Katarina Ewerlöf.

källa: Länsteatern Örebro