Vårdcentralerna stänger sina drop in-mottagningar från och med fredag

Vårdcentralernas drop-in mottagningar stängs från och med fredag den 13 mars. Personer som behöver kontakta primärvården för en bedömning uppmanas i stället att ringa sin vårdcentral eller 1177, om man inte har ett inbokat besök.
Risken för samhällsspridning i Sverige bedöms nu av Folkhälsomyndigheten som mycket hög. Tecken på samhällsspridning finns i Stockholm och Västra Götalandsregionen. I Örebro län har sju personer testats positiva för coronavirus, men det finns ännu inga tecken på samhällsspridning.  

– I detta läge är det extra viktigt att skydda äldre, och personer med andra sjukdomar, säger Ewa-Lena Sjöberg, områdeschef, Region Örebro län. VI vill undvika att personer med luftvägssymtom riskerar att sprida smitta vidare. Därför stängs nu vårdcentralernas drop-in mottagningar från och med fredag den 13 mars.