Ny utställning på konsthallen – “på ett visuellt djärvt och humoristiskt sätt”

Konstnären och regissören Roxy Farhat och filmskaparen Göran Hugo Olsson ställer ut på Örebro konsthall med utställningen La Société du Spectacle.

Utställningen baseras på Roxy Farhat och Göran Hugo Olssons kommande essäfilm La Société du Spectacle och Guy Debords bok från 1967 med samma titel. Debord illustrerade på ett kritiskt och revolutionerande sätt, hur massmedia och konsumentkultur förvandlar människor till passiva konsumenter.Farhat och Olssons utställning bjuder in publiken att engagera sig i Debords radikala idéer. Det görs på ett visuellt djärvt och humoristiskt sätt som även belyser idéernas relevans idag.

– Utställningen bjuder in oss att reflektera kring högaktuella frågor, om bilders konstruktion och påverkan, om vår relation till media och influencers kopplat till konsumtion och världspolitik, säger Anna-Karin Wulgué, enhetschef på Örebro konsthall.​

Lördag den 21 mars kl. 12-16 på Örebro konsthall är det vernissage av utställningen La Sociéte de Spectacle. Invigning kl. 13 med Anna-Karin Wulgué, Roxy Farhat och Göran Hugo Olsson. Fri entré.

källa: Örebro konsthall