Hon blir rektor för nystartade Realgymnasiet

Hösten 2020 startar Lärande i Sverige AB upp ett nytt Realgymnasium i Örebro. Rektor för nytillskottet blir Becky Evensen som tillträder sin tjänst i mars 2020. Becky kommer närmast från Hvilan gymnasium i Stockholm där hon varit rektor.

Becky är mycket branschkunnig inom naturbruk och specifikt inom hästnäringen efter flera år som utbildningschef på Ridskolan Strömsholm och Flyinge. Hon har etablerat och utvecklat flera utbildningar inom olika delar av svenskt skolväsende.

-Jag är verkligen glad att jag fått uppdraget och förtroendet att bygga upp Realgymnasiets nya gymnasieskola i Örebro. Det ska bli otroligt inspirerande att få vara med helt från start och att göra detta tillsammans med lärare och elever. Här finns även ett stort utbyte med erfarna kollegor som driver framgångsrika skolor runt omkring i Sverige, säger Becky Evensen.

-Det ska också bli kul att jobba utifrån Realgymnasiets koncept som bland annat innebär ett genuint elevfokus i syfte att ge dem optimala förutsättningar för lärande. Det utgår från elevernas personliga intressen och sker dessutom genom ett omfattande samarbete med de främsta inom olika branscher. Jag ser väldigt mycket fram emot detta, fortsätter Becky.