Nära 600 000 för att unga ska hitta ut till naturen

Region Örebro län vill göra det lätt för barn och unga att komma ut i länets natur, och kommer därför att stödja olika vilt- och naturvårdande insatser med 580 000 kronor i år. Det beslutade regionala tillväxtnämnden vid dagens sammanträde.
– Naturen, med allt vad den har att erbjuda, är fantastisk, och jag tror det blir extra viktigt att ta tillvara på det i tider av global oro och osäkerhet. Därför känns det roligt att kunna stötta det lokala naturvårdsarbetet genom den satsning som nämnden beslutade om i dag, säger Irén Lejegren (S), ordförande i regionala tillväxtnämnden.Det beslut Irén Lejegren hänvisar till innehåller bland annat 250 000 kronor till ett skolprojekt som har som mål att göra Bergslagsleden och naturen omkring den tillgänglig för barn och unga. Det blir naturvårdsorganisationen Hopajola som får uppdraget att driva projektet.- Vi har genomfört liknande skolprojekt tidigare med goda resultat, och jag hoppas att vi nu kan locka ut ännu fler barn och unga i skog och mark, säger Irén Lejegren.