Valborgsfirandet vid slottet blir digitalt

Det traditionella valborgsmässofirandet blir i år digitalt – och hela Örebro kan sjunga med.
– Vi hoppas att så många som möjligt vill vara med och göra Valborg till en glädjens och hoppets dag, säger Fredrik Berglund, konstnärlig ledare för firandet.

Tusentals Örebroare samlas varje år för att sjunga in våren tillsammans vid det stämningsfulla valborgsfirandet vid Örebro slott. I år blir firandet annorlunda. Spridningen av corona-viruset gör att större folksamlingar inte är tillåtna.

– Vi är jätteglada över att redan nu kunna avslöja att firandet ändå blir av. I stället för att folk kommer till slottet, så ska vi se till att firandet når ut till alla som vill vara med ändå via mobilen, datorn eller surfplattan. Det blir ett Valborg på distans, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.

Han vill i dagsläget inte avslöja alltför många detaljer om kvällen. Det som däremot står klart är att Örebroarnas hjälp kommer att behövas. Kvällens höjdpunkt blir nämligen en kör, där alla kan vara med och bidra.

– Vårt mål är att skapa en digital kör som består av så många skönsjungande röster som möjligt. Här har alla chansen att vara med och skapa glädje genom musiken, säger Johan Schnürer.

källa/ foto: Örebro universitet