Länstrafiken hänvisar till bakre dörrarna på bussarna

Från och med fredag den 17 april kommer det inte att vara möjligt att stiga på via de främre dörrarna på Länstrafikens bussar. Resenären hänvisas därmed till de bakre dörrarna. Detta innebär också att det inte går att köpa biljett ombord.

Det kommer inte, så länge de tillfälliga rutinerna gäller, vara möjligt att köpa biljetter av föraren. Resenärer måste fortfarande ha ett giltigt färdbevis när vid resa med Länstrafiken. Färdbeviset behöver inte visas för föraren men ska kunna uppvisas vid en biljettkontroll. Resenärer hänvisas till att köpa biljett i Länstrafikens app, hos Länstrafikens kundservice eller hos något av Länstrafikens försäljningsombud.

För att minska smittspridningen är det viktigt att resenärer håller avstånd i samband med resa. Detta gäller både vid busshållplatser, under färd och vid på- och avstigning. Nu när det blir färre dörrar att ta sig in och ut på bussen är det också viktigt att låta avstigande gå av först innan de som ska med bussen går på. Länstrafiken uppmanar också resenärer, om det är möjligt, att undvika att resa i rusningstid samt undvika onödiga resor.

,