Örebrokompaniet kör båda sommarens utställningar

På tisdagen kunde Örebrokuriren berätta att utställningen om Marilyn Monroe på konserthuset blir av som planerat. I dag kom beskedet från Örebro kompaniet att även utställningen Dressed for success på Örebro slott kommer att genomföras.

Coronakrisen har medfört en lång rad inställda evenemang under vår och sommar och även skapat osäkerhet kring Örebrokompaniets sommarutställningar. Tack vare en kapitaltäckningsgaranti från Örebro kommun har bolaget nu beslutat att båda utställningarna genomförs som planerat.
-Vi ser det som oerhört viktigt att vi kan skapa reseanledningar som stödjer besöksnäringen i Örebro i denna svåra tid, kommenterar bolagets VD Christer Wilén.

Mot bakgrund av detta, och under förutsättning att läget inte förvärras och hårdare restriktioner tillkommer, kommer Örebrokompaniet som planerat genomföra sommarens två stora utställningar ”Marilyn Monroe – The Untold Story” på Konserthuset och ”Dressed for Success” på Örebro slott.


– Vår bedömning är att läget i sommar kommer att vara sådant att vi kan genomföra utställningarna inom ramen för Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Vi kommer naturligtvis att anpassa verksamheten efter de krav som ställs, säger Örebrokompaniets VD Christer Wilén.

,