Nyrustat Lillåspår redo att möta löparna – nytt fint underlag

Under vintern och våren har motionsspåret i Lillån samt anslutningsspåret mellan Lillåspåret och Venaspåret renoverats. Den gamla luftburna belysningen har bytts ut mot markburen el och spåret har fått ett nytt fint stenmjölsunderlag. 

– Det är jätteroligt att äntligen få inviga kommunens första moderna och driftsäkra elljusspår med markburen el, säger Hanna Richter, planerare på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Spåret har under byggtiden varit avstängt för allmänheten av säkerhetsskäl, men från och med första maj öppnar spåret igen. I samband med arbetet har även barkborreangripen skog tagits ner. Anslutningsspåret mot Venaspåret har också delvis dragits om och en ny våtmark har tillskapats.

– Fortfarande återstår lite arbete, bland annat med att förnya skyltningen i spåret, men nu är spåret öppet för allmänheten igen och vi hoppas att många tar sig ut i vårluften och ser hur fint det har blivit, fortsätter Hanna Richter.

Lillåspåret är en rundslinga på 3,4 kilometer med start vid Fäbrovägen i Lillån i naturreservatet Kränglan. Från spåret går även ett anslutningsspår bort till rundslingan Venaspåret. Anslutningsspåret är drygt 800 meter långt och springer man hela sträckan från spårstarten i Lillån eller spårstarten i Vena och runt – så mäter den belysta sträckan cirka en mil.

källa/ foto: Örebro kommun/ Hanna Richter