20 000 visningar av digitalt Valborgsfirande på slottet

I vanliga fall samlar valborgsfirandet tusentals örebroare som firar tillsammans utanför Örebro slott. På grund av corona-pandemin blev årets valborgsfirande i stället en direktsänd föreställning inifrån slottet, där landshövding Maria Larsson välkomnade våren i sitt tal.

Örebro Studentsångare under ledning av Fredrik Berglund stod för den musikaliska underhållningen. Örebro Studentkårs vice ordförande Anton Andersson höll tal, liksom Örebro universitets prorektor Anna-Karin Andershed.

Valborgsfirandet, som sändes direkt på Youtube och Örebro universitets hemsida, fick nästan 20 000 visningar. Exakt hur många som tittade är svårt att säga, eftersom det beror på om hur många som tittade tillsammans på varje skärm.

– Att så många valde att följa sändningen är ett kvitto på att vi gjorde något betydelsefullt. Behovet av traditioner och gemenskap försvinner inte, bara för att vi inte kan träffas fysiskt. Universitetets roll som mötesplats ser annorlunda ut nu, än den gjorde för bara ett par månader sedan, men det gör den inte mindre viktig, säger Anna-Karin Andershed.

källa/foto: Örebro universitet/ Anna Lorentzon

,