Viktor Nordwall från Örebro City Golf & Country Club får Göran Zachrisson-stipendiet

Viktor Nordwall från Örebro City Golf & Country Club får Göran Zachrisson-stipendiet. Priset ger honom 20 000 kronor att använda till en tävlingsresa till de brittiska öarna.

Göran Zachrisson-stipendiet instiftades 2018 av Svenska Golfförbundet och Nordic Entertainment Group. Stipendiet ska uppmuntra ungdomar till att testa sina färdigheter mot naturens och konkurrenters krafter i tävling på de brittiska öarna. Något som ligger golfambassadören, sportjournalisten och TV-kommentatorn särskilt varmt om hjärtat.

– Det är mycket hedrande att få dela ut det här stipendiet i mitt namn. Jag vill att det i första hand ska bidra till glädje, och att ungdomarna får vara med om att spela på några av de bästa banorna i världen, möta de duktigaste spelarna och känna lukten av spelets historia. För det var utmed havet det började, säger Göran Zachrisson.