Hon fick Byggnads kulturstipendium

Byggnads kulturstipendium 2020 har utsetts. 18 kulturutövare får dela på 270 000 kronor för insatser och fortsatt arbete inom kulturområdet. Totalt inkom 663 ansökningar till Byggnads kulturstipendium. Cecilia Jansson från Örebro får ett av stipendierna, i kategorin bildkonst.
– Kultur gör livet rikare. Och nu mer än någonsin behöver vi beröras av olika uttryckssätt. Att lyfta kulturens betydelse i samhället är en stolt och levande tradition inom arbetarrörelsen och inom Byggnads. Många kulturarbetare har drabbats hårt av krisen vi är i. Därför känns det extra angeläget och viktigt att kunna stödja dessa begåvade kulturutövare, säger Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads.

Byggnads kulturstipendium har delats ut varje år sedan 1966. Syftet med stipendiet är att göra det möjligt att förverkliga en idé eller ett projekt inom kulturområden som litteratur, journalistik, musik, bildkonst eller scenkonst.