Nyckelfonden: 18 forskargrupper får dela på 9,6 miljoner

I år får 18 olika forskargrupper dela på 9,6 miljoner kronor från Nyckelfonden. ”Förra året firade Nyckelfonden 30 år och insamlingen gjorde ett rekordår. Forskningen som stöds med anslag handlar om allt ifrån immunterapibehandling av cancerpatienter till fantomsmärta hos amputerade”, säger Annika Rosdahl, stiftelseansvarig.
Många har hjälpt till att skänka pengar till Nyckelfonden. Ibland i samband med att livet för en anhörig avslutats och ibland av tacksamhet över att ha fått livet tillbaka.

– Vi är så glada över alla de initiativ som har tagits för att stödja den medicinska forskningen i länet. Det har bland annat varit slipsförsäljning i Kumla, Hästkraftens dag och en yogafrukost. Gemensamt för de flesta givarna och initiativtagarna är att de värdesätter vården och vill bidra till fler framsteg och mer hopp till dem som drabbats av sjukdom. Den hälso- och sjukvård som ges idag var gårdagens framtid och hopp, säger Annika Rosdahl.
,