Universitetet planerar för undervisning i lärosalar

Örebro universitet startar nu förberedelserna för att kunna börja undervisa vid campus igen. Förhoppningen är att en del studenter kommer att kunna få vanlig undervisning i lärosalar redan vid nästa terminsstart. Men många restriktioner kommer att gälla även i höst.

Den vanliga undervisningen ska blandas med digital undervisning för att hålla nere antalet personer som samtidigt vistas på universitetsområdet.

De nya studenter som påbörjar sin utbildning i höst ska prioriteras. För de som har studerat längre kan utbildningen ges på distans i större omfattning.

– Vi vill undan för undan ta oss tillbaka till ett normalläge.  Men vi har också hela tiden en beredskap för att blixtsnabbt ställa om och undervisa helt digitalt igen, säger Johan Schnürer, rektor vid Örebro universitet.