Snart premiär för utställningen om Marilyn Monroe

Utställningen ”The Untold Story” har premiär på Örebro konserthus nu på lördag. Den visar en hittills outforskad privat sida av ikonen Marilyn Monroe, lika fascinerande och inflytelserik även 58 år efter hennes död 1962.

Föremålen är en del av Ted Stampfers privata samling, den största i sitt slag i världen. Utställningen har även kompletterats med objekt från andra samlare.

Till Sverige kommer också unika föremål som tidigare aldrig visats för allmänheten. En fantastisk kombination av kläder, accessoarer, vård- och skönhetsprodukter, rekvisita, personliga brev, dokumentklipp och fotografier kommer att visas för första gången någonsin i Sverige, uppger arrangören Örebrokompaniet.  

Utställningen följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och begränsar bland annat antalet besökare varje dag.

,