I morgon avgörs Live at Hearts öde – styrelsen har möte

På fredag sammanträder styrelsen för musikfestivalen Live at Heart och i huvudsak är det en sak som ska diskuteras: om festivalen, 3-5 september, kan genomföras. En förutsättning för att Live at Heart ska kunna leva vidare och fortsätta växa som Sveriges ledande show-case-festival är att fler vill bidra med sponsring eller insatser som kan ge nya intäkter.

– Vi kan inte påverka hur Corona-viruset påverkar Sverige och blir det fortsatt förbud mot publika arrangemang så står Live at Heart inför enorma svårigheter. Även om vi genomför en live-sänd festival över webben riskerar vi konkurs i höst och en 10-årig framgångssaga tar slut i år. Det här är en oerhört tung tid för alla, och för oss som flera gånger tidigare lyckats rädda Live at Heart från nedläggning är det väldigt bittert att en viruspandemi riskerar att bli slutet för Live at Heart – när allt pekade på att vi var på väg mot en ljusare framtid för festivalen, säger Björn Sundin, styrelseordförande i Live at Heart Utveckling, ekonomisk förening.

– Många människor brinner för Live at Heart och vi har jobbat hårt med att ta fram en bantad budget som skulle kunna göra det möjligt för Live at Heart att överleva den här krisen, men kan vi inte genomföra några live-spelningar alls blir det svårt att få tillräckliga intäkter som det ser ut nu, säger Åke Lundström, VD, Live at Heart Utveckling, ekonomisk förening.

Läs mer om Live at Heart:

,