Ny anläggning för skytte och jakt byggs utanför Örebro – “simulera realistiska jaktsituationer”

Nu drar bygget igång med Mellansveriges modernaste skjutbiograf, Lanna Lock & Load Event AB utanför Örebro. Här kommer det även finnas jaktbutik med vapen, ammunition, kläder och jakttillbehör. 

-Äntligen är vi igång, bygget börjar nästa vecka! Här kommer det bli träningsskytte inomhus, året runt, med riktiga kulvapen och skarp ammunition. Träna med ditt eget vapen eller testa ett nytt, skjutbiografen i Lanna ger ett utmärkt tillfälle att simulera realistiska jaktsituationer, säger Fredrik Ahl, initiativtagare.  

Här vänder man sig både till jakt- och skytteintresserade, militär och polis men också till dem som aldrig tidigare provat skytte. Framförallt tror man på att erbjuda företag och konferensgäster inomhusskytte som en spännande upplevelse i samband med företagsevent. 

Skjutbiografen blir ett nybygge i Lanna Lodge-karaktär. Det vill säga påkostad, smakfull och med den senaste versionen av utrustning som möjliggör skytteträning på scenarier som kan uppstå vid jakt. Det är Henrik Johansson, ägare av Lanna Lodge Golfresort som bygger och Lanna Lock&Load Event AB hyr och driver verksamheten.  

Skjutinstruktörer med meriter från Nordiska Mästerskap i jaktskytte kommer vara på plats för att ge tips och råd på hur man kan förbättra sitt skytte. Föredrag och föreläsningar varvas med kurser och utbildningar. Temakvällar och annat spännande planeras för fullt. Alla ska känna sig välkomna, oavsett förkunskaper. 

Med ett upptagningsområde på 40 000 jaktkortslösare inom en till två timmars avstånd hoppas vi öka skytteträningen hos många jägare. Men även inspirera nya som är sugna på att lära sig något nytt. Det kommer givetvis anordnas genomarbetade jägarexamenskurser och jaktprofilen Ulrika Karlsson-Arne ”Extreme Huntress 2019” med flera kommer hålla föredrag och eventkvällar, säger Fredrik Ahl, initiativtagare. 

Kort fakta om skjutbiograf:

“På filmduken visas olika jaktsituationer, det är mycket verklighetstrogna filmer med vilt som kommer i alla möjliga positioner och hastigheter, som anpassas efter skyttarnas önskan och nivå. Man skjuter med sitt eget kulvapen och med träningsammunition, alltså riktiga skott. Vid varje avlossat skott stoppar filmen någon sekund och en röd markering visar var skottet tog, filmen startar sedan igen och skyttet fortsätter. Det blir så nära verkliga jaktsituationer som det är möjligt”.