Plexiglasmoduler byggs vid Örebros äldreboenden – möjlighet att träffas smittosäkert

Nu kan anhöriga på ett säkert sätt träffa sina närstående som bor på ett vård- och omsorgsboende i Örebro kommun. Träffarna får göras vid speciella tider som förbokas och sker vid plexiglasmoduler, som just nu installeras vid alla boenden.

Sedan 10 mars råder besöksförbud på vård- och omsorgsboenden i Örebro kommun. För att kunna erbjuda anhöriga och hyresgäster att ändå träffas på ett säkert sätt, håller vi just nu på att installera plexiglasmoduler vid alla boenden.

– På söndag, när det är mors dag, är vår målsättning att det ska finnas en plexiglasmodul installerad vid varje vårdboende och då kan anhöriga kontakta personalen på boendet för att boka in en träff med sin närstående, säger Camilla Brehmer Trumö, verksamhetschef för Vård- och omsorgsboende.

Karslundsgården var ett av de första boendena att installera plexiglasmodulen och där har man även testat modulen, för att säkerställa att anhöriga och hyresgäster hör varandra bra vid träffarna. Även på boendet Trädgårdarna har man varit igång med anhörigträffarna sedan ett par veckor tillbaka, med en plexiglasmodul som är byggd och sponsrad av fastighetsägaren.

–Att inte kunna träffa sina nära och kära under den här speciella situationen kan vara utmanande, men nu kan man ses på ett säkert sätt. Träffen går till så att den närstående sitter vid ena sidan av plexiglasmodulen, medan den som är anhörig sitter på den andra sidan. Då kan man både se och höra varandra, men på ett säkert avstånd, säger Camilla Brehmer Trumö.

källa: Örebro kommun