Nationaldagsfirandet i Örebro blir digitalt – men levande musik utanför äldreboenden

På kvällen den 6 juni klockan 19.30 sänder Örebro kommun ett 30 minuter långt program på webben där Mia Parnevik är programledare. Agneta Blom, ordförande i kommunfullmäktige, kommer att tala till örebroarna, nationalsången kommer förstås att spelas, flaggor kommer vaja och det sändningen avslutas med Nikolaikyrkans klockringning.

– Vi behöver alla kraftsamla för att tillsammans ta oss genom den svåra tid som vi nu går genom. Alla ska kunna ta del av ett nationaldagsfirande. När örebroarna inte kan komma ut och fira så kommer Örebro kommun ut till örebroarna, säger Agneta Blom, ordförande i kommunfullmäktige.

Vård- och omsorgsboenden och trygghetsbostäder i hela Örebro med omnejd kommer under nationaldagen att få ett kulturbesök utomhus. Det är Kulturskolan, tillsammans med Medborgarskolan och KFUM, som gör en turné med olika uppträdanden med musik, dans och andra roliga överraskningar. Syftet är att bidra till en meningsfull vardag och främja kulturupplevelser.

– Vi hoppas i synnerhet de äldre får med sig en minnesvärd upplevelse samtidigt som vi vill att alla ska kunna ta del av ett trevligt nationaldagsfirande – om än digitalt. Både det som händer under dagen och filmen på kvällen kommer ju vara möjligt att följa i våra kanaler. Vi vill även passa på att visa på den breda palett av kulturupplevelser som, trots rådande läge är möjligt att ta del av, säger Gitte Östling, enhetschef Kulturskolan och producent för dagen.

,