Bridgefestivalen ställer in i år – “samlar ju 1 000-tals bridgespelare från ett 35-tal nationer”

Bridgefestivalen i Örebro Med anledning av den rådande Covid-19 pandemin har Svenska Bridgeförbundet beslutat att avlysa årets Svenska Bridgefestival som skulle ha arrangerats i Örebro och på Conventum Arena mellan den 24 juli och 2 augusti. Årets Bridgefestival hade varit den 26:e i ordningen.

– Det är mycket tråkigt för Sverige och hela bridgevärlden att vi tvingats avlysa den 26:e Bridgefestivalen. Vårt arrangemang samlar ju 1 000-tals bridgespelare dagligen från ett 35-tal nationer, säger förbundsordförande Martin Löfgren i en kommentar.

– Sedan är det naturligtvis också tråkigt för alla våra samarbetspartners i och kring Örebro vad gäller hotell- och restaurangnäring som brukar få ett ordentligt uppsving under Bridgefestivalen, samt det dryga 70-tal Örebroungdomar som normalt får ett sommarjobb under 10-12 dagar och som tjänstgör med allehanda sysslor för att Bridgefestivalen ska kunna genomföras, fortsätter Löfgren.

Svenska Bridgeförbundet arbetar vidare med sina arrangemang och har som målsättning att den 26:e Bridgefestivalen istället kommer arrangeras den 30 juli – 8 augusti 2021.