Futurum ger arbetssökande jobb i projekt Språngbrädan

Inom projekt Språngbrädan kommer sex personer, som idag står långt ifrån arbetsmarknaden, att projektanställas på Futurum under cirka ett års tid, skriver bolaget i ett pressmeddelande och fortsätter:

“De anställda kommer att ingå i Futurums reparatörsgrupp och själva projektet kommer att ha ett lärlingsupplägg, där de anställda skolas inom fastighetsskötarrollen. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierade, som att till exempel sätta upp panelskydd, lägga plattor, anlägga gräs, utföra måleri, snickeri och murningsarbeten. De projektanställda kommer även att lära sig utföra ronderingar, VVS och arbeta i digitala arbetsordersystem – en heltäckande fastighetsskötarutbildning med andra ord”.

–Det är väldigt viktigt för oss att de som projektanställs kommer att kunna gå härifrån med nya kunskaper, kunskaper som ger dem jobb, säger Michael Blixt.

–Precis som namnet på projektet, Språngbrädan, antyder kommer projektet att vara en språngbräda in i arbetslivet för de projektanställda, fortsätter Michael Blixt.