Textila konstskatter på Örebro konsthall i sommar

I sommar visar Örebro konsthall textila konstskatter från 60-talet till idag ur den kommunala konstsamlingen. Utställningen heter TEXTILT och pågår från 13 juni till 30 augusti.

– Samlingen bär både på en textilhistoria och berättelser om olika konstnärskap som vittnar om en förkärlek till det textila materialet och uttrycket. I utställningen visas en bredd av olika textila tekniker som väv, broderi, tygtryck och applikationer, säger Anna-Karin Wulgué, enhetschef på Örebro konsthall.

Verk av följande textilkonstnärer kommer att visas i utställningen: Viveka Nygren, Margita Dahlström, Barbro Ager Landin, Lena Hedberg, Birgitta Modig, Agneta Ljung, Lillevi Hultman, Pasi Välimaa, Emma Jönsson, Carina Larspers Roxäng, Charlotta Wallentin, Gunilla Lagerhem Ullberg, Linda Larsson, Vega Määttä Siltberg, Maria Hillfon, med flera.

källa/foto: Örebro konsthall