Kommunen fortsätter skapa aktiviteter för unga – nu i egen regi

Tidigare år har Örebro kommun tilldelats ett statsbidrag för att anordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga under konceptet “Lov Örebro”. I år finns inte statsbidraget kvar så Örebro kommun har valt att genomföra Lov Örebro med egna medel, med syfte att bidra till en meningsfull sommar för barn och unga.

Under sommaren har projektansvariga Jenny Valtanen och Maria Nyström planerat flera roliga och varierande aktiviteter inom kultur, idrott, friluftsliv och teknik för barn och unga under sommarlovet. Hela programmet med exakt information om alla aktiviteter finns på orebro.se/lovorebro och fylls på löpande i takt med att det kommer in aktiviteter. Även aktörer utanför konceptet Lov Örebro ges möjlighet att publicera sina aktiviteter i programmet.

– Vi är extremt glada över att kommunen klev in och valde att satsa på Lov Örebro nu när statsbidraget uteblev. Även om det inte är riktigt lika mycket pengar som vi haft tidigare somrar så har vi ändå lyckats få ihop ett bra sommarlovsprogram med varierade aktiviteter där vi hoppas det ska finnas något för alla, säger Maria Nyström.

– Utifrån det rådande läge så är det av stor vikt att Lov Örebro finns kvar denna sommar när vi vet att flera barn och unga på grund av corona, kommer att finnas kvar i Örebro. Vi har satsat på utomhusaktiviteter där barn och unga kan röra sig mer fritt och då följer vi också Folkhälsomyndigheternas rekommendationer, säger Jenny Valtanen.

källa: Örebro kommun

,