Hon vann P4s talangtävling

På torsdagskvällen avgjordes P4 Örebros P4 Nästa final på Frimis i Örebro. “Den här gången utan publik på plats däremot tror vi att radiopubliken bjöds på en fin show. Finalen direktsändes i P4 Örebro och strax före 18.00 så kunde vi presentera en vinnare. Det blev artisten Felicia Bell som vann.

Det var P4 Örebros lyssnare som tillsammans juryn utsåg vinnaren. Juryn bestod av Emma Larsson nöjesskribent på NA, Tobias Lundgren sångare och låtskrivare samt Ulrika Edsmalm ordförande för Örebro jazz- och bluesklubb. Juryn ledes av P4 Örebros programutvecklingschef Matias Holm.

Om Felicia

2018 skrevs en låt som sedan fick ligga på hyllan i över två års tid men som nu år 2020 äntligen fick liv igen. Målar om är en låt om att våga och vilja förlåta, glömma och gå vidare. Felicia Bell, 22 år, skriver och framför svensk musik med ett mål att få uttrycka sig.

– Sedan jag var liten har jag älskat att uttrycka mig genom andras musik men på senare år har mitt eget låtskrivande blivit mer betydelsefullt.

Om P4 Nästa

Sveriges Radios rikstäckande musiktävling P4 Nästa har genomförts sedan 2008. P4 Nästa ska spegla det svenska musiklivet och vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare och artister.Nu fortsätter Felicias äventyr i årets P4 Nästa. Nu ställs P4 Örebros segrare mot de övriga 24 P4 kanalers vinnare varav åtta gör upp i en direktsänd riksfinal den 12 september. En av de åtta riksfinalisterna kommer dessutom att erbjudas en plats i 2020 års Melodifestival.

källa/ foto: Sveriges Radio P4 Örebro