Då invigs det nya badet vid Hästhagen

Fredagen den 26 juni invigs det nya badet i Svartån vid Hästhagen.

– Det är mycket glädjande att vi nu får ett tillgängligt bad för alla örebroare. Trots allvarliga tider är det viktigt med en meningsfull fritid för barn och unga, säger Ullis Sandberg (S), ordförande Programnämnd samhällsbyggnad i ett pressmeddelande.

Hästhagens bryggbad är ett friluftsbad i en vik på ungefär 6×8 meter, som ligger mellan den äldre badplatsen och fallen nedanför Karlslunds herrgård. Badplatsen är avgiftsfri och ligger inom gång- och cykelavstånd från flera av kommunens större stadsdelar med socioekonomiska utmaningar. Målet med badet är framför allt att ge barn och ungdomar tillgång till meningsfulla fritidsaktiviteter.

– På den nya badplatsen kommer vi lägga ut två flytbryggor. Dessa gör det möjligt för ungdomar och vuxna som vill simma eller bada fritt att göra det, samtidigt som barn eller icke-simkunniga kan bada inne i viken. För att optimera den badbara ytan både utanför och inne i viken utformas den ena bryggan som en sexkant och den andra bryggan som en lätt böjd båge, för att fungera som en barriär mellan den grunda badviken och den djupa ån, säger Gustav Axberg, projektledare på Stadsbyggnad.

källa/ foto. Örebro kommun/ Jan Larsson