M: 23 procent av eleverna klarar inte kunskapsmålet – “fullständigt oacceptabelt “

I dag presenterades siffrorna för skolresultatet gällande Örebro kommun. Resultatet visar att 77 procent av eleverna i årskurs 9 klarar uppsatta kunskapsmål.

– Det är fullständigt oacceptabelt att resultatet är sämre i år än för ett år sedan, säger Maria Haglund kommunalråd (M). Jag trodde verkligen att de styrande partierna skulle ta förra årets resultat på allvar. 

Under våren har Coronakrisen drabbat hela kommunen, så även skolorna. 

– Självklart har lärarna och skolorna verkligen gjort vad man kunnat för att anpassa undervisningen under våren, fortsätter Maria Haglund (M). Men att 23 procent av årets nior inte klarar kunskapsmålet kan inte skyllas enbart på Coronakrisen utan det är ett resultat över tid.